задържани сте за 72 часа?

безплатна консултация!

При какви обстоятелства мога да бъда задържан за 72 часа?

Може да бъдете задържан за 72 часа, в случай че прокурорът поиска от съда мярка задържане под стража. За да може да бъде поискана такава мярка от съда, значи срещу Вас вече има повдигнато обвинение или Ви е изпратена призовка да се явите на разпит, в която може да е отразено, че сте извикан в качеството на обвиняем, но може и да не е. Затова, когато получите такава призовка, е важно веднага да се обърнете към адвокат,  с опит по наказателно право, за да можете да отидете със защитник на разпит.

Независимо дали сте със защитник на разпит, или сте сами, е важно да знаете някои основни Ваши права:

В случай че сте сам, имате право да откажете да давате обяснение. Дори полицейските органи да Ви убеждават, че е по-добре да дадете обяснение с цел по-бързо приключване на процедурата – не го правете. Може да дадете обяснение по всяко едно време на наказателното производство, затова ако няма адвокат до Вас или има служебен такъв, когото не познавате, пропуснете даването на обяснение.

Имате право да откажете да участвате в процедура по разпознаване.

Имате право да откажете да Ви бъдат извършвани каквито и да е експертизи.

Имате право да организирате защитата си, като се обадите на адвокат или помолите Ваши близки да Ви помогнат с осигуряването на такъв. В случай че нямате финансови възможности, имате право на служебен адвокат.

След провеждането на разпита, ще бъдете отведен в арест, където ще бъдете задържан, докато съдът се произнесе по мярката Ви за неотклонение.

Докато бъде взета мярка за неотклонение, ще можете да бъдете посещаван неограничено единствено от Вашия адвокат.

Прокурорът ще внесе искане за задържането Ви под стража от съда в срок от 72 часа от задържането Ви.

Провежда се съдебно производство на две инстанции, в което трябва да си осигурите адекватна защита, тъй като в това производство може да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража, което означава, че ще останете в ареста до 8 месеца, а в случай че за престъплението, за което сте обвинен се предвижда лишаване от свобода повече от 15 години, задържането Ви може да бъде до една година и шест месеца.

Може да Ви бъде взета мярка за неотклонение домашен арест, гаранция или може да не Ви бъде взета никаква мярка.

Организирайте финансово защитата си, като имате предвид, че гаранциите варират от порядъка на няколко стотин лева до хиляди.

Цени на защита по наказателни дела, осигурявана от нашата кантора:

В кантората работят висококвалифицирани специалисти с професионален опит в областта на наказателното право. С наказателноправни казуси се ангажира адвокат Иван Митев Цветков. Цената за представителство в производство по взимане на мярка за неотклонение се определя за всеки конкретен казус и в нея не е включена цената за защита по наказателното дело.

Ангажираме се в цяла Българя, но след предварителна уговорка.

адвокатска кантора "тфб" - контакти

свържете се с нас

Ще разрешим проблема, по най-правилния начин.

Адрес на офиса

*Гр. София, п.к. 1618, Площад „Македония“ (Бизнес център „Сити тауър“), на кръстовището на ул. „Алабин“ и бул. „Христо Ботев“
*гр. София, п.к. 1000, ул Славянска 5а
*Гр. Стара Загора,ПК 6000, Бул. „Цар Симеон Велики“ 103

Изпратете ни съобщение

Ако имате някакви въпроси, пишете ни. Посочете телефон за обратна връзка.