Кантората пое втория случай в България с отравяне от талий. Има един починал и двама които се борят за живота си. Адвокат Иван Цветков е повереник на пострадалата и защитава правата и. Заподозреният извършител е мъж, доктор-Анестезиолог в известна болница в Бургас. Отровата е сипана в кафето, като по това време в дома са били само тримата отровени (жената и родителите й) и мъжът, който единствено не е бил отровен.

Намерено е доказателство, че именно той е търсил информация за отравяне с талий и от къде да закупи отровата. Жената вижда как мъжа и стои над кафетата продължително време и прави движения наподобяващи слагане на нещо в тях, като малко след това отпивайки от кафето отровата прониква в организма. Към момента жената не се е усъмнила, но след това навръзва всички моменти от случилото се.

Мотив за извършването на престъпленеито е отлъчването на мъжа от детето, поради раздяла с жената, както и заради изострени отношения с родителите, а също така и финансои отношения във връзка с апартамент в Лондон. Апартамента е кумен на името на мъжа и отровената жена, но при смърт на някой от тях, той не се наследява, а в нотариалния акт е уговорено, че остава на преживелия.

Мъжът е осъден във Великобритания, като Скотланд Ярд и съдът в Лондон признава, че той е извъшил отравянето и го лишава от права да практикува там лекарсктата професия, както и го лишава от родителски права.

В България обаче докторът се хвали със завидни позиции в обществото, като 12 години разследването се бави, а Окръжна прокуратура – Стара Загора непрекъснато спира досъдебното производство, с причина, че няма какви действия повече да извърши. Окръжния съд отменя спирането и отново връща разследването на наблюдаващия прокурор, със указания за извършване на действия по разследването, но отново следва спиране и така вече дванадесет години.