Множество медии и журналисти се възмотиха от решение постановено от съдия Вяра Русева, от Административен съд София -град /АССГ/, която спира изпълнение на решение на Върховен административен съд /ВАС/ , което не подлежи на обжалване, за събаряне на незаконна постройка в Борисовата градина в полза на бизнесмен. Очаква се да бъде разрешено и строителството в природен парк Витоша, като Върховния административен съд няма да може да противодейства, на тези намерения, на редица бизнесмени.

Върховния административен съд е постановил своето окончателно решение, което не подлежи на обжалване, че постройката, представяваща масивни бетонирани чадъри следва да бъде съборена. Не такова е мнението обаче на съдия Веяра Русева, която в деня в който решението на ВАС започва да се изпълнява, от Столична Община, постановява друго решение, с което спира събарянето и изпълнението на решението на ВАС, под предлог, че предстоят валежи, а щяло да се наруши правото на защита на бизнеса, също така била нужна експертиза, която да се установи дали ставало въпрос за едни и същи масивни чадъри в автокъщата, в Борисовата градина. С тези мотиви съдия Вяра Русева спира изпълнение на решението на Върховния административен съд.

Интересен е обаче фактът, че за решението не е уведомена Столична Община , а адвоката на автокъщата го е показал, на телефона си, в деня в който се извършвало събарянето, като като според юристът на Столична Община същото все още не било известно. Задава се въпроса кое налага толкова бързо произнасяне, от съдия Вяра Русеса, след като последната един месец не се е произнесла, по изкането за експертиза.

BIRD.bg съобщава:

СК на ВСС решава формално да сезира ИВСС да провери за корупционен натиск от негова страна. Стои обаче въпросът защо досега ИВСС не се е самосезирал? Стои също така и въпросът защо СК на ВСС не е изискала разпечатки от телефони, за да се види кога и колко пъти Андреев е звънял на съдия Вяра Русева. Защо това е ключово ли? Ами защото се оказва, че както Андреев, така и Русева отричат да са говорили за делото на Черепа. Но след като е имало обаждания по телефона, това лесно може да се провери! – вместо проверката да се затапи в матрицата на дума-срещу-дума. Нещо повече – редно е да припомним, че съдия Вяра Русева далеч не е случайна, или казано в прав текст, много е възможно да лъже. Все пак точно тя беше човекът, който скри от публичност „работата“ на следовател Пеевски – а наскоро спаси от събаряне и мутро-незаконната автокъща „Капитолия“.